Anunț Public

  

          Ca urmare a articolelor de presă, apărute în ultima vreme în media locală, considerăm ca opinia publică trebuie sa cunoască situația reală vis-a-vis de societatea Parking  Focsani SA.
          Înființată în acord cu prevederile legale, societatea are ca scop administrarea parcărilor din Municipiul Focșani în condiții de economicitate și eficiență, ceea ce înseamnă necesitatea stabilirii unor taxe pentru plata parcărilor rezidențiale, dar și a celor cu plată din oraș. 
          De altfel, așa cum a stabilit de fiecare dată Curtea de Conturi în rapoartele anuale, niciun serviciu public nu poate fi prestat fără recuperarea de la beneficiari, în acest caz cetățenii rezidenți, a contravalorii prestării acestuia.
           Cu alte cuvinte, administrarea parcărilor aflate pe domeniul public este o obligație a autorităților locale, iar acest serviciu nu poate fi prestat „gratuit” și nici nu poate fi susținut din fonduri publice, intrucat legea spune destul de clar ca beneficiarii parcărilor  aflate în proprietatea  municipalității nu pot fi scutiți de plata contravalorii utilizării lor!
          Totodată, SC Parking Focșani SA este direct răspunzătoare de implementarea strategiei  de administrare a parcărilor, așa cum a fost stabilită prin actele administrative adoptate în condițiile legii!
           Conform H.C.L. nr. 186/2017 privind delegarea serviciului public de administrare parcări, operatorul  Parking Focșani SA, are obligația de a asigura continuitatea prestarii serviciului.
           În anul 2020, a fost adoptata H.C.L. nr. 376, care prevedea inițierea procedurilor pentru încetarea ,,Contractului de delegare de gestiune prin concesiune a Serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor ce aparțin domeniului public și privat al municipiului Focșani”, întrucât societatea Parking Focșani SA, nu are capacitatea de modernizare a locurilor de parcare din oraș.
           Așadar, deși a fost adoptata H.C.L. nr. 376 in luna noiembrie 2020, societatea Parking Focșani SA rămâne operatorul responsabil să presteze serviciul public de administrare a parcărilor până când Consiliul Local Focșani va stabili noua modalitate de administrare a parcărilor.

26.07.2021

Parking Focșani S.A.

 

ANUNT LICITATIE 20-05-2021

Regulament 

vezi anunt – PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

ANUNT LICITATIE 29-01-2021

Regulament 

vezi anunt – PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

ANUNT LICITATIE 03-08-2020 & 04-08-2020

Regulament 

vezi anunt – PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

ANUNT LICITATIE 02-07-2020 & 03-07-2020

Regulament 

vezi anunt – PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

Răspundem cetățenilor din Municipiul Focșani

 

Ca urmare a apariției în presa locală a unui articol semnat de un cetățean care reclamă o „ticăloasă licitație”,  considerăm că este în interesul opiniei publice să facem câteva precizări:

– în Focșani sunt înregistrate 50.000 de vehicule, în afară de cele câteva mii care tranzitează zilnic orașul, practic de cinci ori mai multe față de numărul parcărilor existente;

– de la înființare, SC Parking Focșani SA a ajuns să gestioneze un număr de aproximativ 10.000 locuri de parcare în Municipiul Focșani;

– au fost înființate mai multe parcări noi, respectiv Parcarea din Cartierul Sud (zona Velo-Park); Parcarea de la Casa de Cultură ”Leopoldina Bălănuță”, Parcarea Electrica, Parcarea de la Vamă și Parcarea Eroilor (în spatele Magazinului Milcov);

– trebuie precizat faptul ca ÎNAINTE de reabilitare, parcarea din spatele Magazinului Milcov avea doar 87 locuri, capacitatea sa fiind astfel mărita cu peste 50%;

– chiar și așa, pentru Parcarea Eroilor din spatele magazinului Milcov sunt înregistrate de la locatarii din zonă nu mai puțin de 180 de cereri pentru cele 138 locuri de parcare.

– urmare a numărului mai mare de solicitări față de numărul de locuri de parcare disponibile, singura variantă LEGALĂ de a atribui aceste locuri este licitația.

– nu este prima situație în care apelăm la această procedură, licitarea locurilor de parcare făcându-se în conformitate cu statutul SC Parking SA Focșani;

– procedura de licitație se regăsește peste tot unde există o societate care administrează locurile de parcare din oraș, exemple fiind: Brașov, Sibiu, Piatra Neamț, Cluj-Napoca sau Oradea;

– Primăria Municipiului Focșani a întocmit documentațiile necesare pentru realizarea unei parcări în zona Electrica, care ar urma să aibă peste 200 de locuri: două nivele subterane și trei supraterane.

 

Având în vedere aceste aspecte, sperăm că darea în folosință a acestei parcări cu regim mixt rezidențial/cu plată va rezolva cât mai multe dintre problemele actuale, sesizate de-a lungul timpului atât de locatarii din zonă cât și de societățile comerciale aflate în acest perimetru.

Cât despre procedura de licitație aflată în desfășurare, menționăm încă o dată faptul că aceasta este publică, tocmai pentru a nu exista suspiciuni, drept pentru care profităm de ocazie și invităm pe această cale și presa să asiste la desfășurarea licitației de săptămâna viitoare.

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

 

ANUNȚ IMPORTANT

(25.06.2020)

vezi AICI 

 

INFORMARE

 

        In contextul creat de pandemia de Coronavirus si pentru prevenirea raspandirii infectarii cu acest virus, instituția noastră va lua măsuri de protecție prin limitarea contactului cu publicul.

        Începând cu data de 24.03.2020 accesul in instituție nu este permis pe perioada situatiei de urgenta, drept pentru care, vă punem la dispoziție următoarele posibilități de comunicare:

Mentionam ca programul de lucru ramane neschimbat.

În speranța că situația se va remedia cât mai repede, vă mulțumim pentru înțelegere.

  

CONDUCEREA  

 

 

ANUNT LICITATIE 05-02-2020

Regulament 

vezi anunt – PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

ANUNT LICITATIE 05-11-2019

vezi anunt PDF – 1 

vezi anunt PDF – 2 

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

ANUNT PRELUNGIRE CONTRACTE 2020

Prin prezenta, S.C. Parking Focșani S.A. anunță în mod public că începând cu data de 10.10.2019 se pot prelungi contractele de închiriere a locurilor de parcare pentru anul 2020.
Perioada limită până la care se pot prelungi contractele de închiriere a locurilor de parcare este de 31.12.2019, acest lucru este de altfel stipulat și în contractul pe care fiecare beneficiar l-a semnat cu societatea noastră, prelungirea nefăcându-se automat în lipsa unei solicitări explicite. Totodată însă, pentru eliminarea unor situații nedorite, considerăm că este mai mult decât necesar să reamintim cetățenilor din Municipiul Focșani această prevedere.
Totodată precizăm faptul că prelungirea se poate efectua și pe site-ul nostru www.parking-focsani.ro , accesând secțiunea PLATA ON-LINE ! Sistemul va emite automat factura și actul adițional de prelungire a contractului. Sistemul nu va funcționa în cazul celor care au I.T.P. expirat în baza noastră de date.
Nu în ultimul rând, precizăm faptul că persoana care nu va solicita prelungirea contractului până la data mai sus menționată, își pierde dreptul de preemțiune, locul respectiv de parcare urmând a fi atribuit pe principiul ” primul venit, primul servit „.

Actele necesare prelungirii contractului sunt următoarele :
1. Copie certificat de înmatriculare cu viză I.T.P. valabilă;
2. Abonamentul de parcare în vederea vizării anului 2020;
3. Cartea de identitate a titularului de contract;
4. Cartea de identitate a persoanei cu dizabilitati (in original – unde este cazul).

Pentru alte detalii, vă stăm la dispoziție la sediul instituției din Strada Ștefan cel Mare nr. 21, de Luni până Joi între orele 08:00 – 11:00, 13:00 – 16:00 și vineri între orele 08:00 – 13:00, la telefon 0337/401513, pe site-ul www.parking-focsani.ro și pe facebook, pe pagina oficială – Parking Focsani S.A.

Director,
Nicușor Statache

 

ANUNT LICITATIE 04-10-2019

vezi anunt PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

Regulament licitatie – PDF

 

ANUNT ANGAJARE

Angajam incasatori parcari cu plata. CV-urile se depun la sediul societatii din Str. Stefan cel Mare Nr.21. Relatii la tel. 0337.401.513

 

Locuri de parcare disponibile la 24-04-2019

vezi aici

 

NOTA INFORMATIVA 03-04-2019

vezi document PDF

 

ANUNT LICITATIE 19-02-2019

vezi anunt PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

REGULAMENT PARCARI CU BARIERE

vezi regulament PDF

 

ANUNT LICITATIE 22-01-2019

vezi anunt PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

 

ANUNT SELECTIE MEMBRU CA

vezi anunt PDF

 

ANUNT LICITATIE 09-01-2019

vezi anunt PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

ANUNȚ PUBLIC

Prin prezenta, S.C. Parking Focșani S.A. anunță în mod public că data limită pentru prelungirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare este 31 decembrie 2018.
Acest lucru este de altfel stipulat și în contractul pe care fiecare beneficiar l-a semnat cu societatea noastră, prelungirea nefăcându-se automat în lipsa unei solicitări explicite. Totodată însă, pentru eliminarea unor situații nedorite, considerăm că este mai mult decât necesar să reamintim cetățenilor din Municipiul Focșani această prevedere.
Nu în ultimul rând, precizăm faptul că persoana care nu va solicita prelungirea contractului până la data mai sus menționată, își pierde dreptul de preemțiune, locul respectiv de parcare urmând a fi atribuit pe principiul ” primul venit, primul servit „.

Actele necesare prelungirii contractului sunt următoarele :
1. Copie certificat de înmatriculare cu viză I.T.P. valabilă ;
2. Abonamentul de parcare în vederea vizării anului 2019 ;

Pentru alte detalii, vă stăm la dispoziție la sediul instituției din Strada Ștefan cel Mare nr. 21, de Luni până Joi între orele 08:00 – 11:00, 13:00 – 16:00 și vineri între orele 08:00 – 14:00, la telefon 0337/401513, pe site-ul www.parking-focsani.ro și pe facebook, pe pagina oficială – Parking Focsani S.A.

Director,
Nicușor Statache

 

ANUNT LICITATIE 28-09-2018

vezi anunt PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

ANUNT ANGAJARE

Angajam auditor intern si incasatori parcari cu plata. CV-urile se depun la sediul societatii din Str. Stefan cel Mare Nr.21. Relatii la tel. 0337.401.513

 

ANUNT LICITATIE 07-09-2018

vezi anunt PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

ANUNT LICITATIE 05-07-2018

vezi anunt PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

ANUNT LICITATIE 22-06-2018

vezi anunt PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

ANUNT LICITATIE

vezi anunt PDF

Regulament licitatie – PDF

Caiet de sarcini pentru licitatie – PDF

 

COMUNICAT DE PRESĂ

(07 mai 2018)

 

Stimați cetățeni, vă anunțăm că începând cu data de Joi, 10.05.2018, vom pune în aplicare prevederile art. 36 alin. (2) din H.C.L. 160/2017 : 
“Autovehiculelor care sunt staționate sau parcare neregulamentar în Municipiul Focșani (pe spații verzi, trotuare, etc.) în locurile unde se interzice oprirea, staționarea sau parcarea autovehiculelor, în parcările publice cu plată în cazul în care nu se poate face dovada plății parcării (inclusiv în cazul în care nu se poate citi tichetul / abonamentul), în cazul în care nu sunt respectate marcajele orizontale, în cazul parcării autovehiculelor cu masă maximă autorizată peste 3,5 tone, în cazul parcării pe locurile rezervate locurilor cu handicap, li se va bloca roata sau se va aplica măsura amenzii.“ 
În cazul în care nu vor fi respectate prevederile articolului mai sus menționat , se va aplica dispozitivul de blocare. Deblocarea se va face după achitarea contravalorii tarifului de 50 lei T.V.A. inclus, tarif stabilit prin H.C.L. 160/2017.

Director,
Statache Nicușor

COMUNICAT DE PRESĂ

(02 aprilie 2018)

 

Parking Focșani SA cu sediul în Focșani str. Ștefan cel Mare nr.21, vă aduce la cunoștință următoarele:

  1. În termen de 15 zile de la data prezentului anunț, dar nu mai târziu de data de 17.04.2018 vă rugăm să ridicați plăcuțele de identificare loc parcare sub titulatura D.D.S.P. (Direcția de Dezvoltare Servicii Publice) sau alte inscripționări decât cele autorizate de Parking Focșani SA, întrucât contractul de închiriere loc parcare a expirat.
  2. În cazul neridicării personale a plăcuțelor vom fi nevoiți să ridicăm plăcuțele aferente domeniului public al Municipiului Focșani cu responsabilitatea păstrării acestora la punctul de lucru din Focșani str. Răsăritului nr.10
  3. După termenul de 17.04.2018, plăcuțele vor intra în proprietatea Parking Focșani SA

Precizăm că Parking Focșani SA este operatorul care administrează parcări autovehicule în baza Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de parcări și a HCL 160/2017.

Relații la tel. 0337.401.513 între orele 08:00-16:30.

Director,

Statache Nicușor

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Stimați cetățeni,

 

Vă aducem la cunoștință faptul că în baza Protocolului de Colaborare încheiat între S.C. Parking Focșani S.A., Poliția Locală și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, autovehiculele parcate neregulamentar pe carosabil sau în afara acestuia dar și cele care ocupă abuziv un loc de parcare din parcările de reședință vor putea fi ridicate și depozitate la sediul din Strada Răsăritului.

Dorim să amintim faptul că solicitările se fac telefonic la Poliția Locală la numărul de telefon 0237/215.005, aceasta fiind organul constatator care poate aplica sancțiune și dispune măsura ridicării. Conform H.C.L 160/2017 și în baza Protocolului de Colaborare, S.C. Parking Focșani S.A. nu se poate autosesiza în aceste cazuri, fiind operatorul de parcare.

Serviciul Ridicări Auto va funcționa 24 h din 24 h, cu mențiunea ca momentan ridicările auto se vor efectua în intervalul orar 09:00 – 21:00, casieria și dispeceratul având program 24h/24h.

 

Director,

Milea Giani Răzvan

 

COMUNICAT

(08 martie 2018)

 

SC Parking Focsani SA ,cu sediul in  Focsani, str. Stefan Cel Mare nr. 21, reprezentanta legal de Milea Giani Razvan-Director, prin prezenta va aducem la cunostiinta urmatoarele

– Persoanele care au incheiate contracte de inchiriere loc de parcare cu SC PARKING FOCSANI SA  pentru anul 2017 cu termen de valabilitate 31.12.2017, trebuie sa incheie un nou contract (act aditional) pentru anul 2018 pana la data de 31.03.2018. Dupa aceasta data locurile de parcare vor fi alocate altor solicitanti.

– Datorita faptului ca procesul de inventariere a parcarilor din Municipiul Focsani este in derulare precizam ca incheierea contractelor se va efectua in termen de 15 zile de la finalizarea procedurii de inventariere a parcarilor, situatie ce va fi anuntata in timp real prin mijloace de informare, pentru fiecare parcare.